Egen musli...
2014-09-28 @ 10:32:17
Jag älskar verkligen frukost. Det jag brukar äta till frukost varierar inte så mycket. Antingen havregrynsgröt eller yoghurt med granola eller musli. Men muslin msn köper innehåller antingen socker eller nästan bara havregryn. Så jag bestämde mig för att göra egen musli. Då här gjorde jag. 2 dl fiberhavregryn2 dl riven kokos2 dl skalad hasselnöt2 dl pumpafrön1 dl chiafrön2 msk kaneltranbär (mängd efter eget tycke)2,5 dl vatten2 msk kokosolja (INTE kokosfett)Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Värm vattnet så det blir ljummet i en kastrull och tillsätt kokosoljan. Jag använder kung markattas kokosolja. När kokosoljan smält i vattnet, så blandar man ner vatten/oljeblandningen med dom torra ingredienserna. Blanda runt och häll ut allt på en plåt på bakplåtspapper, och ställ in i ugnen ca 20 min. Låt det därefter svalna och blanda därefter i tranbär efter tycke. Går bra med andra torkade bär också. Som russin, blåbär eller gojibär. När muslin är kall och torr häller man upp den i en burk med lock. Däreftet är det bara att avnjutas i en skål med mjölk eller yoghurt. Riktigt god blev den enligt mig iallafall. muslin är klar. bästa frukosten.
Jag älskar verkligen frukost. Det jag brukar äta till frukost varierar inte så mycket. Antingen havregrynsgröt eller yoghurt med granola eller musli. Men muslin msn köper innehåller antingen socker eller nästan bara havregryn. Så jag bestämde mig för att göra egen musli. Då här gjorde jag. 2 dl fiberhavregryn2 dl riven kokos2 dl skalad hasselnöt2 dl pumpafrön1 dl chiafrön2 msk kaneltranbär (mängd efter eget tycke)2,5 dl vatten2 msk kokosolja (INTE kokosfett)Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Värm vattnet så det blir ljummet i en kastrull och tillsätt kokosoljan. Jag använder kung markattas kokosolja. När kokosoljan smält i vattnet, så blandar man ner vatten/oljeblandningen med dom torra ingredienserna. Blanda runt och häll ut allt på en plåt på bakplåtspapper, och ställ in i ugnen ca 20 min. Låt det därefter svalna och blanda därefter i tranbär efter tycke. Går bra med andra torkade bär också. Som russin, blåbär eller gojibär. När muslin är kall och torr häller man upp den i en burk med lock. Däreftet är det bara att avnjutas i en skål med mjölk eller yoghurt. Riktigt god blev den enligt mig iallafall. muslin är klar. bästa frukosten.
| Kategori - Allmänt
© Design By www.jennysmodemix.se
Kommentarer
Trackback